Miha ...

Leta 1941 rojen Ljubljančan sem drugo svetovno vojno preživel za žico, štiri leta osnovne in glasbene šole v Varaždinu, nižjo in višjo gimnazijo na Šubički, srednjo glasbeno pa na Gosposki. Arhitekturo na Grabnu sem študiral v dveh »stopnjah« (že takrat smo imeli dvostopenjski študij) in konzumiral interdisciplinarni podiplomski študij prostorskega in urbanističnega planiranja. Sicer se učim sproti.

 

Začel sem kot oblikovalec, nadaljeval kot projektant, urbanistični načrtovalec, prostorski in družbeno-razvojni planer, direktor lokalnega urbanističnega zavoda in končal kot minister (v prvih treh vladah Republike Slovenije).

Okoljski credo sem si vzgojil pri tabornikih, bil predsednik Zveze študentov na Arhitekturi, urednik študentske Tribune, član Zveze komunistov, Zelenih Slovenije, LDS, predsednik Zelenih. Danes sem njihov Zeleni ombudsman in mestni svetnik v Ljubljani.

Občasno swingam z ansamblom Miha Jazzby.nšek in njegove Legende. Pa tudi v juniorskem Pihalnem orkestru Litostroj in seniorski Godbi ljubljanskih veteranov.

 

Življenje uživam barvito. Sem vdovec po ženi arhitektki, z Nejko sva z arhitekturo zaznamovala tudi najino hči Uršo.

 

Miha Jazbinšek - Jazzby

Naša spletna stran uporablja piškotke, s katerimi dosežemo boljše delovanje, obiskovalcem nudimo preprostejše brskanje po strani ter zagotavljamo celostno delovanje. Piškotki ne vsebujejo osebnih informacij posameznika. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

EU Cookie Directive Module Information