Spoštovani dr. Miro Cerar, predsednik Vlade RS,

na moje odprto pismo »Minister Gašperšič mora oditi takoj!« kot generator upravljalskih in političnih zablod Vaše vlade in SDH do dimenzije državljanskega upora, odstopov trojke Vaših strateških ekonomistov in destabilizacije oblasti, se mi je odzval sam dr. Peter Gašperšič.Spoštovani dr. Miro Cerar, predsednik Vlade RS,

to pismo bo »odprto« tudi javnosti, ker Interpelacija zoper ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča ni zadela »žebljice na glavico« glede ključne vsebine njegovega »neodgovornega ravnanja«. Tudi Civilna iniciativa »Za drugi tir« v sodelovanju z društvi in stroko iz cestne sfere v »Manifestu za nujno izgradnjo II. tira Koper–Divača«, podprtem s 1600 podpisi, ni identificirala »izvirnega greha« afere,


Spoštovani dr. Milan Brglez, Predsednik DZ RS,

na Državni zbor se obračam z odprtim pismom »Agonija Stožic« kot bivši a še vedno družbeno odgovorni ljubljanski mestni svetnik. S tremi članki, Dosje Stožice, 1. del – zloraba javno zasebnega partnerstva, Dosje Stožice, 2. del – disfunkcionalni stadion in zloraba »evropskih sredstev« in Dosje Stožice, 3. del – zloraba sedmih bank, zloraba DUTB – ko bremena postanejo nov koncept, ki so podstat


Ponedeljek, 15 Julij 2013

12 tez za novi davek na nepremičnine

Odprto pismo Alenki Bratušek, Predsednici Vlade RS

Spoštovana gospa Alenka Bratušek, Predsednica Vlade RS, ko ste zatečeno ustavno ekonomsko doktrino iztrgali iz rok vsakokratne koalicije in jo nadgradili z doktrino o uravnoteženem financiranju javne porabe, ste tudi zadolževanje države dali v roke dvotretjinske večine glasov vseh poslancev.


Preko ekstrema »zaščite zdravnika Baričeviča pred njim samim« opozarjam na zlorabo prava na Upravnem sodišču RS (ne upoštevajo prehodnih določb veljavne zakonodaje, napačno in preozko definirajo pojem »okolica nevarne živali«) in zlorabo upravnega postopka s strani ministra dr. Milana Pogačnika.


glej tudi:
- Nuk 2 ni imel svojega botra, človeka s popolno politično podporo!
- kazenska ovadba Janković, Kucler, Golobič, NUK II, dopolnitev
- Javno pojasnilo državni pravobranilki Milki Brulc v zadevi NUK II
- Odgovor Milki Brulc


Petek, 15 Januar 2010

NUK II znova na začetku?

Sobotna priloga, 09.01.2010
glej tudi: Povzetek za javnost; Kazenska ovadba: Janković, Kucelj, Golobič, NUK II

Vlada RS je 24. 12. 2009 sprejela štiri sklepe, ki ne pomenijo »Znova na začetku«, kakor preblago zapiše novinarka Tanja Jaklič v Delu 29. 12. 2009 »o najbolj maratonskem kulturnem projektu, kar jih pomnimo – imenuje se NUK 2«, temveč pomenijo kontinuiteto nacionalne investicijske jalovosti na projektu Univerzitetne knjižnice Ljubljana, ki traja od 1986 leta sem. Vtis je, da so službe za investicije spet enkrat prevarale svojega ministra, topot Gregorja Golobiča, ta pa vlado, v kolikor ne gre kar za skupinsko (samo)prevaro.


POIZKUS ZAKLJUČEVANJA tajkunizacije kulturne dediščine, spomenika Palače Kolizej, pre-nese Ministrica za kulturo Majda Širca Ravnikar v upravni postopek.


NADALJEVANJE tajkunizacije kulturne dediščine, spomenika Palače Kolizej se prenese v vladno proceduro z nastopom Ministrice za kulturo, Majde Širca Ravnikar.


ZAČETEK tajkunizacije kulturne dediščine Palače Kolizej je v letu 2004 z mednarodnim natečajem zasebno-pravne narave, tako je natečaj le interna študija investitorja.


stran 1 od 2

Naša spletna stran uporablja piškotke, s katerimi dosežemo boljše delovanje, obiskovalcem nudimo preprostejše brskanje po strani ter zagotavljamo celostno delovanje. Piškotki ne vsebujejo osebnih informacij posameznika. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

EU Cookie Directive Module Information